mnenja valkir

 

Natalija Ajster: V zadnjih nekaj letih sem tavala od vadbe do vadbe, obiskovala ure in ure fitnesa, a to me ni osrečevalo. Bili so vzponi in bili so padci, saj prave motivacije ni bilo. Imela sem druge prioritete in brez kančka slabe vesti sem izpustila uro rekreacije. Tudi sicer sem oseba, ki da preveč na mnenja drugih, reklame o vitkih postavah pa so me še bolj spravljale v slabo voljo. Lansko pozno jesen in zimo sem mirovala – kot medved, ki se drži zimskega spanja. 16. januarja 2015 pa se je to zaključilo. Polna strahu sem se prijavila na prvi trening v studiu Femini. Priznam, bila sem skeptična. Studio, kjer vadbe obiskujejo samo ženske. Roko na srce, ženske smo tekmovalne in bala sem se obsojanja, ker sem bila novinka. Med prvo pavzo prvega treninga sem se ustavila, pogledala naokoli in se vprašala, kaj je meni tega treba. Poskusila sem zdržati do konca ure, ki je bil zame takrat nekaj najhujšega, kar se mi je zgodilo (če sedaj pogledam nazaj, ni bilo tako hudo, hehe). Ko sem prišla domov, me je dva dni še vse bolelo, a nekaj me je gnalo, da sem se udeležila tudi naslednjega treninga. Volja. Volja, da preženem strah in da je to res odlična priložnost, da naredim nekaj zase. In strah je izginil, saj treninge obiskujem z največjim veseljem, predvsem pa voljo in željo do zastavljenega cilja. Punce so super, med treningi je vedno zabavno, a hkrati je to ura trdnega dela. Treningi so odlični, vsakič se preizkušaš v nečem novem in vsakič znova si dokazuješ, česa si zmožna. Dejan je super trener, predvsem pa motivator, ko si z močmi že pri koncu. Z vadbo nisem začela samo oblikovati svojega telesa, začela se je večati moja samozavest in to štejem za svoj največji dosežek. Moje počutje se je izboljšalo, in ker sem odločena ohranjati dobro telesno pripravljenost, sedaj pridno treniram trikrat na teden in vedno komaj čakam na uro treninga. Že na prvi uri, kjer se individualno pogovoriš z Dejanom, kakšne so tvoje želje, kako bodo treningi potekali ti je jasna ena stvar – na poti do cilja ti on lahko pomaga, a moreta biti dober duet. Koliko truda vložiš, toliko dobiš. Ko telovadba postane prioriteta, potem veš, da si na pravi poti.

Jana Osojnik: Femini je način življenja in ne zgolj vadbeni studio, ki ga obiščeš nekajkrat na teden, da lahko za tem na Instagramu objaviš fotografijo nove športne opreme. Femini ti pride v kri. Valkire pa niso osebe, ki te obsojajo, ker ne moreš narediti »moške« sklece ali ker nujno potrebuješ pavzo, temveč prave borke, ki te podpirajo na vsakem koraku. Mogoče včasih prav zaradi »sotrpink« narediš več, kot misliš da si sposobna. V Femini smo predstavnice nežnejšega spola deležne 150% pozornosti našega trenerja, ki ves čas skrbi, da vaje izvajamo pravilno in kot orel bdi nad nami, da slučajno ne bi pomislile, da od sebe ne bi dale 110%. Dejan nas tako zelo dobro pozna, da točno ve česa je vsaka od nas sposobna in kje so še naše rezerve in prav to je ta dodana vrednost, ki je na drugih vadbah nikoli nisem bila deležna. Dejan vsem Valkiram posveti vso svoje pozornost že na uvodnem individualnem treningu, kjer vsako posameznico seznani z načinom dela v vadbenem studiu Femini. Prav tako pa vsako Valkiro že na tem uvodnem treningu seznani tudi z osnovnimi tehnikami in osnovnimi vajami, ki se tekom treningov vedno znova ponavljajo in nadgrajujejo, kar preprečuje poškodbe in zagotavlja resnično kvalitetno izvajanje vseh vaj. Od septembra 2014, ko sem začela obiskovati Femini studio, se še nisem naveličala vaj, ki jih izvajamo na treningih in vsak dan znova se kar malce veselim, da pridem nazaj. Tudi ob najbolj napornih dnevih, ko bi najraje ležala doma pred televizijo, mi je povsem logično in samoumevno, da pridem na trening, kar se vsakič izkaže za najboljšo idejo, saj sem po tem vedno polna energije in novega zagona. Dejan nas vedno znova preseneti s kakšnim novim izzivom, tako se nikakor ne more zgoditi, da na treningih ne bi napredovale. Profesionalen in hkrati prijateljski odnos, ki ga imamo pa je tisti, ki nas vse, vedno znova vleče nazaj v Femini. Oprema, treningi (v manjših skupinah) in način dela, zagotavljajo vsaki posameznici napredek v vseh aspektih. V Femini vsaka Valkira izoblikuje zdravo in fit telo, s tem pa posledično tudi zdrav duh, ki se odlično počuti v telesu, ki lahko dviguje uteži, dela »moške« sklece in premaga svoj ‘ne morem’.Po treningih pa se z veseljem podružimo, posladkamo in tudi zabavamo. Vsako novo Valkiro pa z veseljem sprejmemo medse in jo spodbujamo na samem začetku, da slučajno ne obupa. #feminivžilo

Dara Dobrijević: Dolgo časa sem iskala vadbo, ki bi bila dovolj zanimiva, zahtevna, raznovrstna, drugačna in učinkovita, da bi me pritegnila na dolgi rok. Femini studio obiskujem od septembra 2014 (v povprečju trikrat na teden) in še kar se nisem naveličala treningov. Že ko sem prišla na uvodno uro k trenerju, Dejanu, sem začutila, da je to drugačen, bolj osebni pristop k skupinski vadbi. Dejan se je zelo potrudil, da mi je ob prvem srečanju na kratko razložil začetke Feminija, predstavil pravila igre in skozi zgodbe s treningov naslikal splošno vzdušje med njegovimi Valkir’cami. Od prve ure pa nadalje Dejan stremi k temu, da v manjših skupinah vadbe izvajamo pravilno in pazimo na tehniko, da se z vsakim treningom premaknemo čez svoje spodobnosti, seveda ob poudarjanju, da je pomembno vzeti odmor in zadihati, ko telo ne zmore več, da ni varno pretiravati. Vadbe so vedno sestavljene tako, da predstavljajo izziv tako začetnicam kot tudi izkušenim Valkiram. Treningi so sproščeni, zabavni, Dejan nas vedno preseneti s kakšno novo vajo, dekleta pa smo se med sabo odlično ujela in se družimo tudi izven studia. Prostor za vadbo je prijazno in funkcionalno opremljen, s smiselno postavitvijo vadbenih pripomočkov in kvalitetno opremo. Trener poskuša vključiti tudi naše želje v sestavljanje treninga, je prilagodljiv, ko gre za termine in vedno pripravljen odgovoriti na katero koli vprašanje, ki se tiče zdravega načina življenja. Femini bi priporočila vsaki ženski, ki želi izboljšati svoj življenjski slog z učinkovito, raznovrstno vadbo, ob koncu katere bo sicer izčrpana in brez sape, a se bo vedno znova rada vračala, ker bo opazila, da se ji iz dneva v dan izboljšuje energija, da ima vedno več moči, da je odkrila mišice in sposobnosti uporabe le-teh, za katere prej ni vedela, da jih ima. Predvsem pa se bo z veseljem vračala na treninge, ker bo skozi telovadbo in druženja izven studia začutila pripadnost Femini družini.