Pred kratkim je Femini praznoval drugi rojstni dan in v zadnjih dveh letih dela z ženskami, lahko na prste ene roke naštejem, koliko jih je prišlo na prvi trening brez kančka dvoma in strahu. Na žalost se veliko žensk ne zaveda, da so precej močnejše kot si mislijo in sposobne velikih podvigov. Ne predstavljajo si, da lahko s svojo notranjo močjo dosežejo neuničljivo fizično in psihično trdnost, ki jim bo v nadaljnem življenju še kako koristila.

Moški so z Marsa, ženske so z Venere…yeah right. Ideja, da bi ženske morale trenirati drugače kot moški, je absurdna. Tudi ženske lahko naredijo ‘moško’ skleco, zgibo in veliko več. Vendar ima precej žensk napačno predstavo o tem, kako spremeniti svoje telo na bolje. Levji delež k temu prispevajo mediji z lažnimi podobami žensk z naslovnic revij, skozi katere sporočajo ženskam, da ne bodo nikoli dovolj dobre in posledično se veliko žensk že v zgodnjih letih sooča z negativno telesno samopodobo.

Tako fizična kot psihična moč, ki jo Valkire pridobijo v Femini, vpliva na druga področja v njihovem življenju, izraža pa se skozi močnejši um in značaj. Kot trener imam nalogo oz. dolžnost, da jih spodbujam k miselni naravnanosti, s katero se bodo znebile vsakršnih omejitev. To dosežem tako, da jih poslušam in izobražujem. Kot pri vsakem medsebojnem odnosu je pomembno, da mi lahko ženske zaupajo svoje težave, želje in potrebe. Skozi pogovor z njimi si prizadevam odpraviti vsakršna nesmiselna prepričanja, ki so jih ovirala na poti do uspeha.

Pomagam jim razumeti, da je namen učinkovitega vadbenega programa veliko več, kot le poraba kalorij ali pa postati vitkejše, bolj drobne različice samih sebe, ravno nasprotno. Namen je, da si prizadevajo postati bolj sposobne in da občutijo več moči in nadzora nad seboj. Želim jih naučiti, da je fizična sposobnost ravno tako pomembna, kot je fizični videz. Ženske lahko naredijo moško skleco, odprejo kozarec kislih kumaric in strejo oreh z golo roko, vendar je večina žensk polna dvomov vase in »ne morem« miselnosti. Pomembno je, da vedo, da povsem zaupam v njihove sposobnosti, čeprav jih moram sam pogosto potisniti do roba njihovih zmožnosti. Le tako spoznajo, da so omejitve zgolj v njihovih glavah.

Kaj je Femini? Femini je prostor namenjen ženskam, ki se želijo znebiti oznake ‘fragile‘ in jo nadomestiti z ‘unbreakable‘!