o meni

 

Dejan Grujčić NCSF CPT

Že od malih nog sem bil zelo aktiven, preizkusil sem se v marsikaterem športu. V srednji šoli sem prvič spoznal fitnes, na začetku kot dopolnilo treningu košarke. Obveščal sem se o pravilnih načinih vadbe, z raznovrstnostjo treningov glede na želeni namen, zelo kmalu sem postal pozoren tudi na pravilno prehranjevanje. Z radovednostjo sem začel pri sebi preskušati različne načine vadb in drugačno prehranjevanje. Prve večje spremembe v lastnem počutju in fizični pripravljenosti so mi dale zeleno luč za nadaljevanje zdravega načina življenja.

Fitnes je sčasoma postal moj drugi dom. Športni način življenja je sicer po eni strani zahteval od mene, da sem postal zelo discipliniran, po drugi strani pa mi je dajal zelo veliko zadovoljstvo, saj sem se počutil res dobro, zdravo. Šport sem vse bolj razumel kot pot do zdravja in dobrega počutja in kot tak je postal moja strast v življenju.

Z željo po večjem znanju, sem se odločil za izobraževanje, preko katerega sem postal licenciran osebni trener in pridobil mednarodno priznano NCSF licenco. Po spletu okoliščin sem kasneje delal kot osebni trener predvsem z ženskami. Hitro sem uvidel, da potrebujejo nekoliko drugačen pristop kot moški, kot tudi, da ne obstaja nekaj takega kot »ena velikost ustreza vsem«. Vsaka posameznica je namreč imela drugačne potrebe in želje. Ker sem se s svojimi »varovankami« zelo dobro ujel, s svojimi rezultati vadbe in spremenjenega prehranjevanja pa so bile zelo zadovoljne, sem se specializiral kot osebni trener za ženske.

Zame je zelo pomembno, da nenehno nadgrajujem svoje znanje. Verjetno še bolj pomembno pa je, da resnično uživam pri delu osebnega trenerja. Največje zadovoljstvo je, ko Valkire z mojo pomočjo dosežejo svoje cilje, ko se jim poveča vitalnost in se počutijo precej bolje. Njihovo zadovoljstvo je zame največja nagrada. Moj moto je, da Valkir ne učim popolnosti, temveč spodbujam najboljše v njih.